Friday, December 24, 2010

ADUAN PPIM-SCAM EMEL



From: Nor ????????? <n????@gmail.com>
Date: Mon, Nov 22, 2010 at 11:34 PM
Subject: Scam Email
To: muslimconsumers@gmail.com


Apa nak buat kalau dapat banyak email penipuan terutama dari luar negeri, saya pernah layan sampai dpt call dari UK. Mereka minta deposit wang untuk nak transfer duit ke akaun kita. Nanti saya salin email kat bawah.

Terima Kasih

SCAM 1

FROM THE DESK OF DANY IBRAHIM
THE AUDITING AND ACCOUNTING
SECTION MANAGER BANK OF AFRICA,
(B.O.A.) OUAGADOUGOU BURKINA FASO.

Dear Friend,

I know that this message will come to you as a surprise. I am the Auditing and Accounting section manager with Bank of Africa, Ouagadougou Burkina faso. I Hope that you will not expose or betray this trust and confident that I am about to repose on you for the mutual benefit of our both families.
I need your urgent assistance in transferring the sum of ($15) Million US Dollars only to your account within 10 or 14 banking days. This money has been dormant for years in our Bank without claim.I want the bank to release the money to you as the nearest person to our deceased customer late Mr Andrew Eich who died along with his supposed next of kin in an air crash since 31st October 1999.I don't want the money to go into government treasury as an abandoned fund. So this is the reason why I am contacting you so that the bank can release the money to you as the next of kin to the deceased customer.

Please I would like you to keep this proposal as a top secret and delete it if you are not interested.Upon receipt of your reply, I will give you full details on how the business will be executed and also note that you will have 30% of the above mentioned sum if you agree to handle this business with me. I am expecting your urgent response as soon as you receive my message.

Regard,
Mr. Dany Ibrahim.

2. SCAM 2

Hello,

I have been waiting for you since to contact me for your Confirmable Bank Draft of £1,245,000 Great British Pounds which I promised you, but I did not hear from you since that time. Then I went and deposited the Draft with FEDEX
COURIER SERVICE in United Arab Emirates (UAE). I have traveled out of the country for Four Months Course and I will not come back till end of  July . Contact the FEDEX COURIER SERVICE as soon as possible to know when they
will deliver your package to you because often expiring date.

For your information, I have paid for the delivery Charge, Insurance premium and Clearance Certificate Fee of the Cheque showing that it is not a Drug Money or meant to sponsor Terrorist attack in your Country. The only money you
will send to the FEDEX COURIER SERVICE to deliver your Draft direct to your postal Address in your country is ($215 USD) Dollars only, being Security Keeping Fee of the Courier Company so far.

Again, don’t be deceived by anybody to pay any other money except $195.00US Dollars. I would have paid that but they said no because they don't know when you will contact them and in case of demurrage. You have to contact the
FEDEX COURIER SERVICE now for the delivery of your Draft with this information bellow;

Contact Person: Ahmed Sayeed.
Telephone: +2347055060939
Email Address: ffedexcourierdelivery@qatar.io

Finally, make sure that you reconfirm your House address and Direct telephone number to them again to avoid any mistake on the Delivery and ask them to give you the tracking number to enable you track your package over there
and know when it will get to your address. Let me repeat again; try to contact them as soon as you receive this mail to avoid any further delay. I will contact you when I return,

Yours Faithfully,
Mr. Terry Morgan

3. SCAM 3
Attn Email Owner,

£500,000.00GBP(Five Hundred Thousand  Great British pounds sterling )  has been
awarded to you in this year 2010 Coca-Cola Company UK© INTERNATIONAL ONLINE
sweepstakes Lotto draw held on the 19th of November, 2010. Your email address
emerged along side 16 others as a 2nd category winner in this year's Annual
Online Promotion Draw: Contact the Coca-Cola Company CLAIM CONSULTANT WITH THE
BELOW INFORMATION .

Full Names Initial:........
Tel:............
Age:..............
Address:............
Occupation:............
Country:...................
Amount Won:....................
Scanned Identification(Either Your International Passport/Drivers
License):...........

Kindly Contact:
Mr. Paul Figures
EMAIL:coca-colagreatbritain@live.co.uk

Be further advised to maintain the strictest level of confidentiality until the
end of proceedings to circumvent problems associated with fraudulent claims.This
is a part of our precautionary measure to avoid double claiming and unwarranted
abuse of this program

SCAM 4
Microsoft Sweepstakes Promotion,
100 Victoria St, London SW1E 5JL
United Kingdom

Customer Service.
Your Batch No: 074/05/ZY369
Your Reference No: UK/9420X/05

OFFICIAL WINNING NOTIFICATION.

We are pleased to inform you of the release of the long awaited results of
Sweepstakes promotion organized by Microsoft Corporations, in conjunction
with the FOUNDATION FOR THE PROMOTION OF SOFTWARE products, (F.P.S.) held
this November 2010, in London. Where in your email address emerged as one
of the online Winning emails in the 2nd category and therefore attracted a
cash award of 550,000.00 Pounds (Five Hundred and Fifty Thousand Pounds
Only) and a Toshiba laptop. To begin your claim, do file for the release of
your winning by contacting our Foreign Transfer Manager with your reference
and your batch numbers for verification.

(Foreign Transfer Manager)
Mr Mark Foster
Tel: +44 704-571-0545
Email : redeemprize28@live.co.uk

The Microsoft Internet E-mail lottery Awards is sponsored by former
CEO/Chairman, Bill Gates and a consortium of software promotion companies.
The Intel Group, Toshiba, Dell Computers and other International Companies.
The Microsoft internet E-mail draw is held periodically and is organized to
encourage the use of the Internet and promote computer literacy worldwide.

Congratulations!!

Sincerely,

Mrs. Rose Patrick
Co-ordination
Microsoft Sweepstakes Promotion


SCAM 5
From The Desk of Mr Ahmed Al Sultan.
Branch Manager National Bank of Abu Dhabi
Al Ain Branch Ali Ibn Abi Talib St, Near Oud
Al Tawba Roundabout,United Arab Emirates U.A .E
Email: ahmed.alsultan63@gmail.com

Good day Friend,


I am pleased to get across to you with a very urgent and profitable business proposal. I got your e-mail address on the Internet while browsing and after that, i decided to contact you and ask for your assistance in this urgent matter that requires trust and confidentiality. I am Mr Ahmed Al Sultan, Branch manager, National Bank of Abu Dhabi Al Ain Branch Ali Ibn Abi Talib St, Near Oud Al Tawba Roundabout (UNITED ARAB EMIRATES), Married with four Kids.


I am writing this proposal to ask for your support and cooperation to carry out this deal opportunity in my department. On June 6, 1999, an America Oil consultant/contractor with Petroleum Corporation, Mr Thomas Stone, made a numbered time (fixed) deposit for twelve calendar months, Valued at US$12,000,000.00 (Twelve Million United State Dollars in my branch upon maturity. I sent a routine notification to his forwarding address but got no reply. After a month, we sent a reminder and finally we discovered from his contract employers, the Petroleum Corporation that Mr Thomas Stone, died in the
plane crash On October 31, 1999, ( an Egyptian Boeing 767 Flight 990 ) with other passengers on board as you can confirm it yourself via the website below.

http://www.cbsnews.com/stories/1999/11/01/iran/main49778.shtml


Most astonishing of my discovery was that, all records bear no next of kin, meaning no member of Mr Thomas Stone, family knows about the deposit
therefore, no member of his family will ever come forward to claim the money, in order for the bank not to transfer the said sum of Twelve Million United State Dollars ($12,000,000.00) as unclaimed funds to the emirates treasury account, the above stated funds most be claimed immediately by somebody standing in as late Mr Thomas Stone.



Next of Kin, According to (UNITED ARAB EMIRATES LAW), at the expiration of 12 (Twelve) years, the money will be revert to the ownership of the (UNITED ARAB EMIRATES) Government if nobody applies to claim the fund. This revelation is only known to me because i was his personal account officer before i was posted
to become the branch manager, now i seek your cooperation to act as next of kin to late Mr Thomas Stone, to claim the funds and move them into useful investments, we shall split the cash between our self upon the confirmation of the money into your Bank account. I am ready to offer you 35% of the total fund and 60% for me while 5% will be set aside for any expenses that might be incurred during the transaction.

Please note that by virtue of my position in the bank, i have worked out perfect modality as well as i shall provide the relevant information's and documents for the successful claiming and transfer of the funds into the account that will be provided by you. I cannot stand in the forefront of this transaction because i work with the bank ,that is why i have come to you for assistance, be rest assured that this deal involves no risk , upon the receiving of your acceptance mail . I will like you to provide me with the following details, to my private email address: (ahmed.alsultan63@gmail.com)


(1) Your Valid Direct Tel/ Mobile/Fax Number.
(2) Your Full Name:
(3) Current Resident Address.
(4) Your Private E-mail Address.
(5) Your Occupation:
(6) Your Age and Sex:
(7) Your Nationality:


Then i shall furnish you with due process of concluding this transaction without any delay. please discard this message if you are not interested. One Passionate appeal, i will make to you is not to discuss this matter with anybody, if you have any reasons to reject this offer, please and please destroy this message as any Leakage of this information will be too bad for me at my work place as the Branch Manager National Bank of Abu Dhabi, here in U.A.E.

Thanks for your kind understanding.

Mr Ahmed Al Sultan.
Branch Manager National Bank of Abu Dhabi
Al Ain Branch Ali Ibn Abi Talib St, Near Oud
Al Tawba Roundabout, United Arab Emirates U.A .E

SCAM 6
I am Mr. Henry Thapelo, a credit manager of Capitec Bank Ltd South Africa. I need your assistance in executing a business. It involves the transfer of the sum of US$19.5 Million dollars. I shall perfect all legal documents in your name to make you the legal beneficiary to the  funds. Once the funds are transferred to your nominated account we will share the proceeds in a ratio of 65% for me, 30% for you and 5% for expenses. This is a secret deal. Kindly respond with the following information below for further details. 1.Full names 2. Private phone number. Send your reply only to hkthapelo1@aol.com

Kind Regards,
Mr. Henry Thapelo.

Dan banyak lagi.
PPIM : Memang kami banyak menerima aduan emel  seperti ini, dan tidak kurang juga yang menjadi mangsa. Berhati-hati. Sebarkan. Contoh-contoh surat sebegini akan dikemaskini dari semasa ke semasa.

9 comments:

administrator said...

Di bawah ini adalah berita terbaharu mengenai sindiket yang menipu orang ramai dengan menjanjikan pulangan lumayan melalui 'skim pembangunan usahawan' (lintah, cacing, lembu dan sebagainya). Moga perkongsian laporan ini mendatangkan manfaat kepada para netters, yakni supaya tidak terpedaya dengan anasir-anasir ini.

- Ashadi Zain (ashadizain@gmail.com)

Skim pelaburan ternakan tipu mangsa RM11.4 juta
Oleh Wan Faizal Ismayatim dan Syed Mohd Ridzuwan Syed Ismail
bhnews@bharian.com.my
2010/12/27
Polis terima 84 laporan rakan kongsi dakwa tak terima hasil

KUALA LUMPUR: Pegawai tinggi kerajaan, kakitangan swasta dan selebriti adalah antara ribuan pelabur yang menjadi mangsa penipuan skim pelaburan ternakan seperti cacing, lintah dan lembu dengan kerugian RM11.4 juta sepanjang 11 bulan tahun ini. Menggunakan nama ‘skim projek pembangunan usahawan’, penganjur menjanjikan pulangan lumayan antara 20 hingga 50 peratus sebulan bergantung kepada nilai pelaburan individu yang kononnya menjadi ‘rakan kongsi’ bagi projek penternakan diusahakan. Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Datuk Syed Ismail Syed Azizan, berkata sepanjang Januari hingga November 2010, pihaknya menerima 84 laporan berhubung penipuan pelaburan penternakan menyerupai skim cepat kaya.

Katanya, selain cacing, lintah dan lembu, pelabur diperdayakan dengan skim pelaburan burung layang-layang, sarang burung serta bukan bersifat ternakan seperti emas dan prabayar.

“Mereka yang menjadi mangsa bukan saja penduduk luar bandar, malah di bandar besar termasuk pegawai kerajaan, swasta dan golongan artis yang dijanjikan pulangan lumayan setiap bulan iaitu 20 hingga 50 peratus daripada nilai pelaburan.

“Bagaimanapun, selepas beberapa bulan tidak mendapat pulangan seperti dijanjikan, barulah mereka sedar sudah diperdayakan penganjur skim terbabit,” katanya kepada Berita Harian.
Bagaimanapun, Syed Ismail berkata, jumlah kes yang dilaporkan tahun ini berkurangan lebih separuh berbanding tahun lalu, dipercayai kerana orang ramai lebih berhati-hati serta membuat semakan selepas banyak kes seumpamanya dilaporkan media.

“Sepanjang 2009, sebanyak 170 kes dilaporkan kepada JSJK di seluruh negara dengan keseluruhan kerugian RM31.8 juta dan jumlah itu jauh lebih tinggi berbanding tahun ini yang menunjukkan penurunan ketara,” katanya.

Syed Ismail berkata, sebarang laporan berhubung kes berkenaan, pihaknya menjalankan siasatan sama ada mempunyai unsur jenayah atau perlu dirujuk kepada Bank Negara Malaysia (BNM) jika berlaku aktiviti pengambilan deposit secara haram atau melanggar peraturan Akta Bank dan Institusi Kewangan 1989 (BAFIA).

Katanya, sehingga ini beberapa individu sudah didakwa di mahkamah selain ada yang masih dalam siasatan serta dirujuk kepada pihak berkaitan termasuk BNM, Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) serta Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK).

Awal tahun ini, SSM mendedahkan kira-kira 50,000 pelabur kerugian lebih RM100 juta kerana menyertai pelaburan penternakan cacing, lintah, sarang burung layang-layang, lembu dan kafe ala kopitiam di seluruh negara sejak dua tahun lalu.

Penganjuran skim berkenaan didalangi syarikat yang berdaftar dengan SSM tetapi menyalahgunakan lesen perniagaan masing-masing bagi meraih keuntungan mudah dengan memperdayakan pelabur untuk menyertai skim ‘projek pembangunan usahawan’

fazil said...

msj yg sy dapat plak, penulis tu ckp dia kena barah payu dara tahap kritikal dan skrg ni dia tgh keseorangan xde anak dan suami, jd dia bg no phone suruh sy kol peguam dia utk transfer duit dia dlm akaun sy....bleh percaya ke msj camni?

Amnah said...

haha kelakarlah fazil, bole plak cam tu erk..dh x de org lain ke dlm idup dia yg bole dia mintak tlg cam tu.
mmmmm tapikan mcm ok jgk kalo betul dia transfer duit dlm akaun awk...tapi yg pasti ia hanyalah penipuan semata2.

ali said...

Cik Amnah, zaman skrg ni ada ke org nk bg duit kt kita free2, xkan adanya org mcm tu,lau ada pun mesti ada makna lain yg t'sirat lh 2 ...huhuhu

Syed said...

Betul3.. tndas pun kna bayar...

faiz said...

assalamualaikum.. saya nk tya, jika berlaku perkara seperti ini, apa yang ptut sya lakukan, dan kemana sya harus mengadu...

administrator said...

Wa'alaikumussalam warahmatullah,

Saya fikir pihak berkenaan yang mempunyai kuasa ke atas perkara seperti ini adalah Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) dan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan.

Namun saya fikir tindakan susulan yang dapat diambil bergantung pada beberapa perkara, iaitu:

1. Siapakah pelakunya (siapa yang menipu - rakyat tempatan atau warga asing).

2. Undang-undang antarabangsa.

3. Di manakah penipuan itu berlaku (urusan serahan wang dan urusniaga berlaku di mana).

4. Bagaimanakah pembayaran berlaku (berkaitan dengan undang-undang kewangan dan perbankan)

5. Dan sebagainya.

Moga serba sedikit maklumat ini dapat membantu saudara.

- Ashadi Zain (ashadizain@gmail.com)

baju untuk kanak-kanak said...

berhati-hati dengan website ini..
http://www.cute-cute-baby.com
saya dah di tipu wang USD612...

bagai mana nak dapat balik bang atau barang tersebut..?..

Terima Kasih
yusrm50@gmail.com

drmandangmichael@gmail.com said...

Yaitu dia yang berlaku tidak bercela, yang melakukan apa yang adil dan yang mengatakan kebenaran dengan segenap hatinya,
yang tidak menyebarkan fitnah dengan lidahnya, yang tidak berbuat jahat terhadap temannya dan yang tidak menimpakan cela kepada tetangganya;
yang memandang hina orang yang tersingkir, tetapi memuliakan orang yang takut akan TUHAN; yang berpegang pada sumpah, walaupun rugi;
yang tidak meminjamkan uangnya dengan makan riba dan tidak menerima suap melawan orang yang tak bersalah. Siapa yang berlaku demikian, tidak akan goyah selama-lamanya.