Saturday, December 18, 2010

ADUAN PPIM-PAKCIK MINTA TOP UP



FR0M : +6285342566594

Ni p'cik guna no kad orng,tolong isikan p'cik top up RM30 di number baru p'cik ni nom dia 0128105169, pasal p'cik ada kes di blai polis

7 comments:

administrator said...

Para pengguna perlu berhati-hati dengan pihak yang menyalahgunakan pelbagai saluran komunikasi bagi menipu dan mengaut keuntungan secara haram. Satu perkara penting yang perlu diberikan perhatian adalah jangan memberi sebarang maklumat akaun bank melalui sms, emel ataupun telefon. Taktik sebegini sudah banyak digunakan bagi mencuri wang dari akaun mangsa.

- Ashadi Zain
(ashadizain@gmail.com)

ila said...

pernah jugak dpt msj pak cik ni, dh 2 kali dh....nape lah mrk suka antar msj camni, abis kn krdt jer....huhuhu

miss said...

ai..cari masalah tol la....mcm2 perkara yang tidak dimasukkan akal mereka rancangkan..jika benar2 dalam kecemasan ermm jawab laa sendiri yerr

Amnah said...

dah sah2 tipu..dengan ayat x betul nya, dengan nombor yg pelik2....haiiisshhhh org kita jgnlh mudah tertipu dgn penipuan yg bodoh mcm ni.

mokjaa said...

dah bnayk kali dapat mesej dari pakcik ni...dari no yg berbeza2...

Gold Dinar said...

Name:
Number: +6289694956878
Content:
Saye abang,guna Hp orng tlong isikan crdit Mexis 30RM k nmbor baru abang 0128640261
abang lgi ada masalah kat balai police. ta payah call sekejap abang baru call.
Time: 15/01/2011 13:22:39
saya pon terima tadi......nasib baik baca blog ni huhuhuhu
kalau tak tipah tertipu lagi....

AdiLina said...

apa peningkan kepala, buat jer report..kalau kecoh satu malaysia pon kalau kita sendiri tak ambik tindakan yg sepatutnya, rasanya kita yg tak betul...renungkanlah yea, sama2 kita benteras jenayah...