Tuesday, January 11, 2011

MEDIA : JANGAN TERPEDAYA SKIM MLM

16 comments:

dayang said...

jangan mudah terpedaya dengan skim seperti ini....banyak lagi cara-cara lain untuk mendapatkan keuntungan....

Amnah said...

x habis2 dengan MLM...bila lah masalah penipuan ni nk berakhir.

Syed said...

Klu xde spe yg join xdela MLM ni berkembang...

administrator said...

Bercakap tentang MLM, terdapat laporan terbaharu yang mengatakan bahawa ada syarikat MLM yang menjual produk kecantikan yang memudaratkan pengguna, seperti pemutih kulit yang menyebabkan kulit muka rosak.

Bagi membaca laporan penuh mengenai perkara di atas, sila ke http://artikelashadizain.blogspot.com/2011/01/pantau-penjualan-produk-kecantikan.html

Moga kita semua berhati-hati dalam membuat pembelian, sama ada dari syarikat MLM ataupun syarikat konvensional.

Memang terdapat peniaga yang amat rakus hinggakan sanggup menjual produk yang membahayakan orang lain.

Ashadi Zain
(ashadizain@gmail.com)
http://artikelashadizain.blogspot.com/

atikah said...

sy setuju dgn syed,,"pokok xkan bergoyang klu xde angin",,

wan said...

jgnlah mendekati MLM yg kita thu apa akibatnya pd masa akan dtg....

bella said...

banyak dh kita dgr ttg berita penipuan yg melibatkan kes MLM ni....tp masyarakat masih juga menyertai MLM ni...lps dh kena tipu bru nk ambil tindakan, kenapa x kita jauhkan terus dr terlibat dgn MLM ni...

dayang said...

sepatutnya wujudkanlah kesedaran dalam diri agar tak terjebak dengan skim MLM ni......banyak sangat kes yang melibatkan penipuan dalam skim ni....

khaltamarplus.com said...

Kalau agen skim/MLM tu jumpa2 je tunjuk piramid, taja itu komisen, taja ini komisen, barang tak cerita langsung.. tolak dengan baik jela cepat-cepat. Memang dapat duit, impian jadi jutawan boleh dapat, tapi tak berkat buat apa. Hidup sekali je.

azlanaiskandar said...

org kite ni rmai nk kaya n dapat duit cra pling senang.... so byk ler yg jdik mangsa skim2 mcmni... kwan bek sya da buat pinjaman tuk jdi kaya join HAI-O, tapi da sethun lebih yg dpat cma penapis air yg last2 kner derma kat sedara mara n hutang tiap2 blan nk kner byar sepuluh tahun... huhuh
time nak ajak join semua senang, nk dpat duit n keta besar macam celah gigi, tp ble da join br tau peritnyer cemana... sib baik sy xpemurah nk bg org senang2 lbh 20K, klu xsure sesal...

Tam said...

tak habis lagi skim menyekim nih..kalau ada sesuatu yang mencurigakan tentang skim2 tu,lapor ja kat pihak berwajib,kasi tangkap senang..
TENGOK KEMALANGAN BOLEH DISAMAN

jejalan2je said...

1 lagi...klu korg ingt satu skim cepat kaya yg ditumpaskn oleh pdrm n KPDNKK akhir bulan 7 thn 2010..aku ingt lg nama company tu Natstar sdn bhd..bwh company tu byk club skim cepat kaya bernaung cam Starclub,Friends club and family club...hampeh la diorg ni. masa buka market planing janji nk beri produk,trip melancong n rm2500..last2 yg dpt nye modal rm2500+1800(pulang balik duit trip melancong)..yg produk nya langsung x dapat termasuk jam tgn magnetik yg challenge marquis n marquis duk janjikn tu..huh!! angin betul..wlpn yg terlibat tu adlh kawan aku...kesian kt kwn aku tu..dlu muka epi je skng ni cm stres gler.

nadwatul said...

mcm2 msyrkt skng....

Hafiz.biz09 said...

MLM adalah perniagaan... perniagaan berisiko... kalau ada kata MLM tak berisiko... tu penipu lah tu... kalau boleh suruh tutup je discussion...

rakyatgusar said...

Wahai semua orang islam..janganlah kamu terpedaya dengan tipu daya syaitan..hidup hanyalah sementara cuma..harta tidak dibawa kemana,,yang kekal hanyalah amalan kita....kelak kamu akn ditanya kemana habisnya wang/harta kamu...?

hijau said...

wat logo khas utk jalnkan prniagaan MLM xblh ke? mcm logo halal..nnti klu org 2 bniaga xda logo ni kat kerts iklan die sah2 la tau die tpu..blhla krg ckt penipuan..