Friday, January 14, 2011

TAWARAN MENANG DUIT MELALUI POS



TIPU LAGI! SIAP HANTAR KE RUMAH BERSAMA SAMPUL SURAT UNTUK 'REPLY'

9 comments:

Syed said...

Mcm2 org buat sbb nk tipu org..

wan said...

org sekarang mudah tertipu akibat ingin mengejar kemewahan....

faiz said...

mcm2 cara org yang nk menipu kita, jgn terpedaya dengan janji dowg...

masna'layercake said...

jangan mudah terpedaya dengan apa2 yang boleh difikir secara logik akan penipuannya seperti kes ini....inikerana tanpa apa2 usaha,boleh dapat duit.....banyak pulak tu...orang yang berniaga pun memelkan beberapa tahun untuk mendapat hasil yang sememangnya banyak...

administrator said...

Ini adalah satu lagi skim membabitkan loteri, yang mana loteri adalah satu bentuk perjudian. Kita semua sedia maklum bahawa berjudi adalah haram dalam Islam.

Saya ingin juga menarik perhatian kawan-kawan mengenai satu taktik penipuan yang menggunakan kaedah mel terus (direct mail).

Ia adalah mengenai nombor ekor, yang mana sindiket itu menghantar risalah ke rumah-rumah.

Dalam risalah itu, mereka menerangkan betapa kononnya ada seorang peramal yang mampu memberikan nombor ekor yang akan menang dalam cabutan seterusnya.

Bagi meyakinkan pengguna, mereka hingga ke tahap memaparkan slip kemenangan yang kononnya diperoleh oleh salah seorang pelanggan mereka.

Maka berhati-hatilah dengan taktik seperti ini.

Ashadi Zain
(ashadizain@gmail.com)
http://artikelashadizain.blogspot.com/

Amnah said...

ya ALLAH x tau nk ckp apa dh org yg suka menipu ni..sampai hantar ke umah tuuu...nampak sgt terdesak nk mkn duit haram..

ukhti ikan said...

Apsal la diorang ni, dah xde kerja lain ke nak buat..Buatla kerja berfaedah sikit..

ni la kalo orang yang dah xde akal,iman dan taqwa..

hijau said...

kt jg perlu thu pertandingan yg memerlukan bayaran drpada kt utk membli hdiah adalh haram hukumnya..sbbnye ia seolah2 bjudi..yg byar rmi tp dpt hdiah ckit je..tp klu 100% duit hdiah dr pganjur xpe..so peraduan2 yg menawarkan hdiah lumayan kpd sesiapa yg membli produknye dgn byk n jus htr logo syarikat or no. siri brangan tdk haram??

jd utk pengguna yg xnk trlibat dgn judi blhla layari web ni utk pgetahuan kt bsama..:-)
http://halaqah.net/v10/index.php?topic=7834.0

mutiara hati said...

macam2 la diorangni...adeje caranya nak dapatkan wang dgn cara yg mudah tanpa memikirkan org lain...